Opinie o zielonym jęczmieniu

2016-05-05

"Takiego profilu odżywczego nie może nam zapewnić żaden pokarm pochodzenia zwierzęcego."

Halima Neumann, autor publikacji na temat wpływu zielonej żywności na zdrowie

"Wystarczy, jeśli codziennie będziesz spożywać jedną łyżkę soku z jęczmienia wraz z Twoim codziennym pożywieniem, aby znacznie wzrosła jakość Twojego życia. Jęczmień to enzymatyczna moc!"

Barbara Simonsohn, autorka  "Sok z młodego jęczmienia. Eliksir młodości i gwarancja zdrowia".

"To cudowne, że natura daje nam taki pokarm, jak jęczmień, posiadający moc enzymów i koenzymów (a także aminokwasów, substancji mineralnych i chlorofilu itd.) uzbrajającą nasze komórki w niezbędną iłę do odparcia ataków chorób oraz zachowani pełnego zdrowia."

dr Maryn Ruth Swope, autorka "Green Leaves of Barley", bestsellerowej publikacji nt. zielonego jęczmienia

"Sok z jęczmienia jest jednym z najlepszych środków oczyszczających, uzdrawiających i regenerujących, jakie chronią i odmładzają naszą osobowość i nasz organizm."

Ann Wigmore, autorka "Szczupła, sprawna i zdrowa dzięki trawie pszenicznej"

"Przetwarzanie i proszkowanie nie są doskonałym rozwiązaniem, ale za to są wygodne. Zaletą paczkowanej trawy jest oszczędność czasu i wysiłku.  Nie trzeba czyścić sokowirówki,  myć warzyw,  ani szukać po sklepach organicznych produktów,  nie trzeba nic uprawiać.  To ma swoje dobre strony".

Steve Meyerowitz, autor "Trawy zbóż.  Najcenniejszy lek natury"

"W naszym krytycznym i przeciążonym świecie zdrowie staje się pierwszoplanowym priorytetem. Gotowym posiłkom często brakuje witamin, składników mineralnych i niezbędnych enzymów. Obawiam się, że w takich warunkach w ciągu kilku lat rasa ludzka nie będzie mogła się już rozmnażać  w zdrowy sposob."

dr  Yoshihide Hagiwara 

"Obecnie większa cześć środków spożywczych, które możemy kupić w hipermarkecie jest po prostu martwa.(...) Wysuszone zielone liście jęczmienia stanowią doskonały przykład naturalnego środka spożywczego, który może być wytwarzany bez użycia srodków chemicznych, pestycydów, oraz konserwowany bez stosowania wysokich temperatur lub mrożenia."

Barbara Simonsohn, autorka  "Sok z młodego jęczmienia. Eliksir młodości i gwarancja zdrowia."

Przeczytaj Notę prawną / Copyright © Primanatura
Nasz niekomercyjny blog: www.primanatura.pl

Pokaż więcej wpisów z kategorii Maj 2016
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Rozumiem i zgadzam się. Zamknij.
pixel